روسری محلی
نمایش دادن همه 12 نتیجه
روسری محلی
زن ایرانی از دوران گذشته به طور ویژه دوران هخامنشیان تا به امروز همواره از انواع پوشش و لباس محلی استفاده کرده است. در تصاویر و عکس های به جا مانده و نقاشی های کتب قدیمی حتی از قرن ها قبل از ظهور اسلام زنان ایرانی حجاب را رعایت می کردند و سر و بدن خود را با لباس های زیبا می پوشاندند.
فرهنگ و تمدن ایرانی با فرهنگ های دیگری مانند یونان که در آن زن و مرد گاها برهنه بوده اند یا بدن شان را کامل نمی پوشاندند تفاوت دارد. روند تاریخ ایران نشان می دهد که اکثریت زنان و مردان ایرانی نسبت به جوامع دیگر تمایل به پوشیدن لباس های پوشیده تری داشتند. البته جنبش های ضدفرهنگی علیه حجاب بارها و بارها در تاریخ ایران دیده می شود ولی هرگز توسط اکثریت مردم ایران مورد استقبال قرار نگرفته است.
در صدر همه اتفاق های مهم ضد حجاب تاریخ ایران کشف حجاب اجباری دوران رضاخان است. رضاخان به زور تفنگ و سرنیزه نیز نتوانست موفق شود و علی رقم تلاش فراوان رژیم پهلوی و استفاده از همه امکانات کشور ممنوعیت حجاب مورد پذیرش اکثریت جامعه ایران قرار نگرفت.
این اعتقاد راسخ زنان ایرانی به حفظ حجاب ریشه در فرهنگ اقوام ایرانی و سبک پوشش آنها دارد. لباس اقوام ساکن در نقاط مختلف ایران از نظر اقلیمی و جغرافیایی تحت تاثیر آب و هوا و شرایط زیستی منطقه می باشد. گاهی از طریق دقت در لباس و نوع پوشش محلی یک قوم می توان مولفه های فرهنگی آن منطقه را درک کرد. هویت لباس محلی مردم پیوندی ناگسستنی با اعتقادات مردم دارد و بخشی از جاذبه فرهنگی هر منطقه است.
در ادامه نگاهی داریم به سبک پوشش سر اقوام مختلف در ایران. انواع روسری محلی اصیل ایرانی که قرن هاست بر تن آنهاست و هر کدام دنیایی از رنگ و طرح دارند.
کلیدواژه های مرتبط:
روسری محلی گیلان، روسری محلی لری یاسوج، روسری لری، روسری کردی، روسری ترکمن، روسری محلی شمالی، روسری محلی بختیاری، جامانه کردی، روسری گلونی